ZX6R.com

troubles pulling codes for FI light

This is a discussion on troubles pulling codes for FI light within the Mechanical and Technical forums, part of the ZX6R Forum category; FI light on my 03rr track bike comes on after its been moving but not just idling. goes away when you turn it off and ...

Go Back   ZX6R Forum > ZX6R Forum > Mechanical and Technical

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes

Old 03-22-2012, 08:30 PM   #1
sag
Squid
 
sag's Avatar
 
Joined: Nov 2011
From: colorado

Posts: 82
troubles pulling codes for FI light

FI light on my 03rr track bike comes on after its been moving but not just idling. goes away when you turn it off and start it back up. im having trouble pulling the codes as nothing is happening when i ground the diag wire. neither dealer modes work. i am touching the connector straight to the ground (should work right?) anyways, any other tips? the bike does have a power commander, i dunno if those mess things up? i searched and only got posts with responses where people told them to search.
sag is offline  
Remove Ads

Welcome to the largest Kawasaki ZX6R Forum for the Kawasaki ZX6R, ZX6RR, 636, and ZX6.

We welcome everyone and the community is free to join so register today and become part of the Kawasaki ZX6R Forum family!

Old 03-22-2012, 11:01 PM   #2
Resident LunaChic!
 
MistressOfMayhem's Avatar
 
Joined: Feb 2008
From: The 8th Ring

Posts: 6,294

I Ride: 04 ZX6-R, 07 R6, 09 DRZ400S (down for the count)
According to my manual:

•Remove the seats (see Frame chapter) and pull the self
-diagnosis terminal [G].
•Turn on the ignition switch.
•Connect an auxiliary a lead [E] for grounding to the self
-diagnosis terminal.
To enter the self-diagnosis dealer mode 1 ground [A] the
self-diagnosis indicator terminal to the ground for more
than 2 seconds [C], and then keep it grounded continuously
[D].
○Count the blinks of the LED light to read the service code.
Keep the auxiliary lead ground until you finish reading the service code.

•[B]To enter the self-diagnosis dealer mode 2 repeat opening
and grounding [A] the lead more than five times [F]
within 2 seconds [C] after the lead is first grounded, and
then keep it grounded continuously [D] for more than 2
seconds.
○Count the blinks of the LED light to read the service code.
Keep the auxiliary lead ground until you finish reading the
service code.
NOTE
○If the self-diagnosis mode is in dealer mode 1 then you
need to enter the dealer mode 2, turn off the ignition
switch once.
MistressOfMayhem is offline  
Old 03-23-2012, 04:20 AM   #3
MotoGP Champion
 
ZX6RRECTION's Avatar
 
Joined: Jul 2011
From: Columbiar, MD

Posts: 5,489

I Ride: Green'06 ZX6-RR(:-(sold) 05 ZX6RR(also SOLD)
Yah like mom said check procedure

Ru grounding it to the battery neg terminal? Or known ground contact point

Also what are you using to extend(or connect) the diagnos lead to ground?
ZX6RRECTION is offline  
Old 03-23-2012, 07:56 PM   #4
sag
Squid
 
sag's Avatar
 
Joined: Nov 2011
From: colorado

Posts: 82
i just touched the diag wire straight to the terminal, pulling back the rubber cover. i got it though, just turned the bike on. it wouldnt do it just key on like i thought it was supposed to
sag is offline  
Old 03-24-2012, 04:35 AM   #5
MotoGP Champion
 
Street Hawk's Avatar
 
Joined: Apr 2008
From: Pinellas Park, Florida

Posts: 3,032

I Ride: 2007 ZX6R
It could just be the speed sensor on the front sprocket cover. Is that connected? That will make your F light come on only when in motion not idling.
Street Hawk is offline  
Old 03-24-2012, 07:40 AM   #6
MotoGP Champion
 
ZX6RRECTION's Avatar
 
Joined: Jul 2011
From: Columbiar, MD

Posts: 5,489

I Ride: Green'06 ZX6-RR(:-(sold) 05 ZX6RR(also SOLD)
Quote:
Originally Posted by sag View Post
i just touched the diag wire straight to the terminal, pulling back the rubber cover. i got it though, just turned the bike on. it wouldnt do it just key on like i thought it was supposed to
ok cool, so you pulled the codes

thats wassup,
ZX6RRECTION is offline  
Old 03-24-2012, 05:22 PM   #7
sag
Squid
 
sag's Avatar
 
Joined: Nov 2011
From: colorado

Posts: 82
Quote:
Originally Posted by Street Hawk View Post
It could just be the speed sensor on the front sprocket cover. Is that connected? That will make your F light come on only when in motion not idling.
ding ding ding. it was ziptied out of the way because there is no front sprocket cover lol
sag is offline  
Reply

  ZX6R Forum > ZX6R Forum > Mechanical and Technical

Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Everything you need to know about HID / Xenon Steve Mechanical and Technical 33 12-05-2013 06:52 PM
How To Pull FI Codes EvilTwin Guides 30 06-11-2012 10:08 AM
Tail Light electrical problems 2201436 Mechanical and Technical 11 12-17-2011 06:53 PM
Tail light doesnt work Erik Mechanical and Technical 10 10-30-2011 01:44 PM