I'm an idiot and need a PCPROG - ZX6R Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 05-11-2013, 08:59 AM Thread Starter
World Superbike Champion
 
Join Date: Jul 2012
Location: .
Posts: 1,857
I'm an idiot and need a PCPROG

Like the title says. I was far too trusting of the first thing I read on how to update the firmware for my PC3usb. Said I could do it using the bike for power, just leave the bike running. Except updating the firmware shuts the pc3 down, which kills the bike, which kills power to the pc3. God damn circle of death over here.

So now my pc3 is scrap and I need a PCPROG to low-level flash the firmware to it. Not really a DJ shop around here I could take it to. Anybody have the programmer that will loan/sell it to me? I don't mind paying you for your time. DynoJet is closed today otherwise I'd order it straight from them.

And yes, I tried hooking a 9v to it and flashing again, no luck. It says the pc3 won't communicate.

First day with no rain, too. GOD DAMNIT.
beckzach05 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 05-11-2013, 09:05 AM
Post Master General
 
RJ2112's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Bowling Green, VA
Posts: 7,713

I Ride: '09 ZX6R
Quote:
Originally Posted by beckzach05 View Post
Like the title says. I was far too trusting of the first thing I read on how to update the firmware for my PC3usb. Said I could do it using the bike for power, just leave the bike running. Except updating the firmware shuts the pc3 down, which kills the bike, which kills power to the pc3. God damn circle of death over here.

So now my pc3 is scrap and I need a PCPROG to low-level flash the firmware to it. Not really a DJ shop around here I could take it to. Anybody have the programmer that will loan/sell it to me? I don't mind paying you for your time. DynoJet is closed today otherwise I'd order it straight from them.

And yes, I tried hooking a 9v to it and flashing again, no luck. It says the pc3 won't communicate.

First day with no rain, too. GOD DAMNIT.
Can't help with the flash, sorry.

If the power for the PC3 was pulled from the battery directly, it should not have shut off when the motor died. There should be enough juice in the battery to keep the PC3 running, IMHO. Just like your lights stay on if you hit the kill switch after the bike is running with the ignition in the ON position.

Not knowing how your PC3 is wired into your wiring harness, I'm having to guess you tapped in somewhere that requires the bike to be running to get voltage -- or your charging system is fried....
RJ2112 is offline  
post #3 of 5 Old 05-11-2013, 09:13 AM Thread Starter
World Superbike Champion
 
Join Date: Jul 2012
Location: .
Posts: 1,857
Re: I'm an idiot and need a PCPROG

Idk about the others, but on the 05/06 the pc3 needs the bike to be running to get power. Different line than headlights use. That's also the cause of the slow starts after installing a PC.

No cutting and splicing, wired to original harness.
beckzach05 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 Old 05-11-2013, 01:56 PM
MrZ
World Superbike Racer
 
MrZ's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Athens / Greece
Posts: 1,211

I Ride: my sexy Julia
Garage
Quote:
Pin 1 (+) bottom row - furthest left
Pin 10 (-) top row - furthest right
This is what i used everytime.
Bike power never worked.

Note,i don't have the adapter,i just put two wires in the corresponding holes.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	picture987qx4.jpg
Views:	34
Size:	86.6 KB
ID:	19433  

Last edited by MrZ; 05-11-2013 at 01:59 PM.
MrZ is offline  
post #5 of 5 Old 05-11-2013, 08:19 PM Thread Starter
World Superbike Champion
 
Join Date: Jul 2012
Location: .
Posts: 1,857
Re: I'm an idiot and need a PCPROG

Quote:
Originally Posted by MrZ View Post
This is what i used everytime.
Bike power never worked.

Note,i don't have the adapter,i just put two wires in the corresponding holes.
Yeah too late for that. Tried that after screwing it up, its toast. Needs a low level format from the PCPROG.
beckzach05 is offline  
Reply

  ZX6R Forum > ZX6R Forum > Mechanical and Technical

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome