Bike keeps dying 5 seconds after turning on - Page 3 - ZX6R Forum
 11Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #31 of 35 Old 04-15-2017, 11:00 AM
World Superbike Champion
 
Gawernator's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: Hayward, CA
Posts: 1,960

I Ride: 2015 ZX-6R 636; 2009 250R; 1999 KX125
Garage
Anyone thought of a huge vacuum leak maybe?
Aragrox and Indy like this.

Watchdog Armory Racing AFM #725 Thanks to my 2017 Sponsors:
JPH Suspension | AXO | Armour Bodies | BELL Helmets | Braven | EVLUTION Nutrition | Forcefield Armor | FunTrackDayz | Galfer | Incipio/Incase | Motion Pro | MOTUL | Matrix Racing Concepts | ODI Grips | OGIO | Outlaw Racing/Pit Posse Motorsports | Shorai Inc. | SPEEDMOB | Vortex | Woodcraft
Gawernator is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 35 Old 04-15-2017, 06:18 PM
ZX6r.com Supporting Member
Supporting Member
 
Indy's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Indianapolis, In
Posts: 1,132
Garage
Quote:
Originally Posted by Gawernator View Post
Anyone thought of a huge vacuum leak maybe?
Can of carb cleaner should find it. Good thought.
Gawernator likes this.
Indy is offline  
post #33 of 35 Old 04-15-2017, 06:41 PM
Track Star
 
Backmarker's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Out in left field somewhere near Pa.
Posts: 341

I Ride: 11ZX6R race, 08GSXR750 race, 09KLX110 pit, Zuma street
Quote:
Originally Posted by sbk1198 View Post
It's not the tip-over sensor. If there's an issue with that it just won't start at all. It sounds like it's likely a fueling issue.
My 09-12 will start and run about 5 seconds... than die.... with the tip over sensor unpluged. I know because I've had to replace the subframe at the track. At which time it took me pulling the tail back off to sort the issue. YRMV.


.

2010 Wera N.E. / Mid-A. Hwt. Senior Superbike Expert Champion

www.sichertengraving.com - www.Karns-performance.com -

Last edited by Backmarker; 04-15-2017 at 06:46 PM.
Backmarker is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #34 of 35 Old 04-16-2017, 08:34 AM
Squid
 
Aragrox's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Atlanta, GA
Posts: 54

I Ride: Zx6RR
Yes, check your vaccum hoses, check the choke lever(all the way in or out), check the free play in the choke, check the free play in the throttle, check the air filter, do a whole visual inspection, then do another visual inspection. Check the fuel hose, check the fuses, do the easiest things first then more extensive ones.

Was the bike running before you put it in storage?
Gawernator likes this.
Aragrox is offline  
post #35 of 35 Old 04-16-2017, 07:28 PM
MotoGP Champion
 
sbk1198's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: Nebraska
Posts: 4,080

I Ride: '09 ZX6R
Quote:
Originally Posted by Backmarker View Post
My 09-12 will start and run about 5 seconds... than die.... with the tip over sensor unpluged. I know because I've had to replace the subframe at the track. At which time it took me pulling the tail back off to sort the issue. YRMV.


.
Weird. That's good to know for the future. I ran into that issue with my R3, but it wouldn't start at all. The engine wouldn't even turn over. I guess different manufacturers wire them differently
Gawernator likes this.

2007 ZZR600 (sold)
2006 CBR600 (sold)
2010 1198 (parted out across North America)
2013 CBR500R (race bike)
2009 ZX6R (race bike)
2015 R3 (project bike and future race bike)

Sponsors: Vortex Racing, MSM, MTR Cycle
sbk1198 is offline  
Reply

  ZX6R Forum > ZX6R Forum > Mechanical and Technical

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Chassis Geometry 101, and why using the rear brake on the racetrack can be ok. PainfullySlo Racing 38 04-22-2016 01:09 PM
The Saga of My Sportbike (what ever happened to the guy who stole my bike?) Venge Motorcycle Talk 19 12-11-2014 11:58 PM
RSP Racing #29 - LRRS Round 5, 2014 PainfullySlo Racing 9 08-22-2014 04:58 AM
ran the bike without/very low amount of oil (emergency situation) PublicNuBoo The ZX6R 28 02-07-2013 03:14 PM
Motorcycle Picture Game!!! Vr46 The ZX6R 9 06-21-2012 01:04 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome