2010 zx6 r "RAF" - ZX6R Forum
 1Likes
  • 1 Post By dave079
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 03-30-2017, 03:27 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Mar 2017
Location: UK
Posts: 3

I Ride: 2010 zx6r raf
2010 zx6 r "RAF"

Hi all, looking for some advice: purchased my ZX6R 2 weeks ago (1st bike) having passed my test last year. Unfortunately it died on me last Thursday when out riding, lost all indication on the dash and the engine cut out. everything I have read suggests its a rectifier regulator fault, I have tried performing various tests on the RR and the stator, and I'm still in the dark as to what the problem is. I'm only getting 12.14v across the battery when the bike is running at 5000rpm, and when I test the stator I am not getting the results I would expect if it was good or bad.
any ideas, advice?
I have only had the bike 2 weeks so still learning my way around it, so I wont be offended if you put in the simplest of terms.

Thanks
dave079 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 03-30-2017, 03:33 PM
Post Master General
 
Scorpi0's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: LA, Cali
Posts: 9,370

I Ride: 06 636
U dont get any lights when u turn they key on??

What happens when u try to start it?
Scorpi0 is offline  
post #3 of 4 Old 03-30-2017, 10:53 PM
MotoGP Champion
 
Strider's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Texas
Posts: 3,461

I Ride: 2009 ZX-6R
Garage
Hello and welcome!

Download your service manual from the service manual section of the forum. It has the exact steps for troubleshooting/testing the regulator/rectifier and the stator.

My guess is that it's the stator.

Winner - 6OTM - March 2014
2009 ZX-6R (65,695 miles and counting) | www.ZX6R.us | www.Seaton007.com

M4 GP Slip-on | ASV C5 Levers | Spiegler SS Brake Lines | SpeedoHealer V4
Custom FE | K&N Air Filter | Vortex Sprockets -1/+2 | EK MVXZ Chain
Strider is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 Old 04-02-2017, 02:33 AM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Mar 2017
Location: UK
Posts: 3

I Ride: 2010 zx6r raf
Thanks for the replies guys, turns out I wasn't getting the results I was expecting across the stator as it had fried itself across all 3 phases. Whipped the cover off yesterday and found half the stator had burnt out.
Strider likes this.
dave079 is offline  
Reply

  ZX6R Forum > Lobby > New Users

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
zx6 raf 2010 dave079 The ZX6R 1 03-30-2017 10:55 PM
Will 2010 zx10 rims fit 96 zx6?. Reece The ZX6R 1 02-10-2015 05:45 AM
FS. 2010 ZX6 engine, and misc 09 parts brandon k Classifieds 6 07-10-2012 09:23 PM
My 2010 ZX6 on track rattyzx6 Pictures 20 04-26-2012 02:13 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome