ZX6R.com

my zx6r is dead I need a miracle

This is a discussion on my zx6r is dead I need a miracle within the The ZX6R forums, part of the ZX6R Forum category; I don't know whats going on with my bike. Its not getting power for some reason. New battery just charged, spark plugs, all the fluids ...

Go Back   ZX6R Forum > ZX6R Forum > The ZX6R

Like Tree7Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes

Old 05-11-2013, 07:38 AM   #1
Squid
 
Joined: Apr 2013
From: Roxboro, North Carolina

Posts: 24

I Ride: 1999 ZX6R
my zx6r is dead I need a miracle

I don't know whats going on with my bike. Its not getting power for some reason. New battery just charged, spark plugs, all the fluids but still getting no power. Please help me I need to get my bike on the road
ninja3475 is offline  
Remove Ads

Welcome to the largest Kawasaki ZX6R Forum for the Kawasaki ZX6R, ZX6RR, 636, and ZX6.

We welcome everyone and the community is free to join so register today and become part of the Kawasaki ZX6R Forum family!

Old 05-11-2013, 07:41 AM   #2
Superbike Champion
 
Venge's Avatar
 
Joined: Jul 2011
From: Maryland

Posts: 1,072

I Ride: 2012 Ninja ZX6R (Rin), 2011 Ninja ZX6R (Sayomi was stolen from me), 1984 Honda Shadow VT700C (Lucy)
No power = You turn the key, push the starter and nothing happens?
Venge is offline  
Old 05-11-2013, 08:24 AM   #3
Squid
 
Joined: Apr 2013
From: Roxboro, North Carolina

Posts: 24

I Ride: 1999 ZX6R
yeah thats it
ninja3475 is offline  
Old 05-11-2013, 08:31 AM   #4
Team Green
 
Joined: Apr 2012
From: VA

Posts: 180
When you push the starter

a)nothing happens at ALL
b)engine turns over but won't fire up

Actually just give us a video. Did this happen right after you changed sparks/fluids/etc? If so, something may have been installed incorrectly.
rayshon is offline  
Old 05-11-2013, 08:33 AM   #5
MotoGP Champion
 
ninjazx6r636's Avatar
 
Joined: Sep 2011
From: Cumming, GA

Posts: 4,056

I Ride: 2013 green-black zx6r 636
Checked fuses? Especially the main one?
ninjazx6r636 is offline  
Old 05-11-2013, 08:37 AM   #6
Squid
 
Joined: Apr 2013
From: Roxboro, North Carolina

Posts: 24

I Ride: 1999 ZX6R
yeah it was doing it before to, I put the key in turn to on, press the starter no noise at all. not even a click as if it was trying to start
ninja3475 is offline  
Old 05-11-2013, 08:43 AM   #7
MotoGP Champion
 
ninjazx6r636's Avatar
 
Joined: Sep 2011
From: Cumming, GA

Posts: 4,056

I Ride: 2013 green-black zx6r 636
Any lights come on?
ninjazx6r636 is offline  
Old 05-11-2013, 08:50 AM   #8
MotoGP Champion
 
Ebster1085's Avatar
 
Joined: Oct 2012
From: NYC

Posts: 3,112

I Ride: 2006 636 & 2007 Speed Triple
When you turn the key to the on position, do the gauges illuminate? Does the headlight come on? Do you hear the fuel pump prime?

Have you checked the voltage of the battery? You should have around 13 volts

Sounds like you may have an issue with the kill switch or the ignition button. If all of the above checks out, take apart the kill switch/ignition button component and inspect for damage. With the kill switch turned to the on position, check voltage at the connection point. Should also be around 13 volts. Do the same with the ignition contacts.
Ebster1085 is online now  
Old 05-11-2013, 08:51 AM   #9
Squid
 
Joined: Apr 2013
From: Roxboro, North Carolina

Posts: 24

I Ride: 1999 ZX6R
all the fuses are good, won't even push start when i pop it into second
ninja3475 is offline  
Old 05-11-2013, 08:52 AM   #10
Squid
 
Joined: Apr 2013
From: Roxboro, North Carolina

Posts: 24

I Ride: 1999 ZX6R
no gauges are lighting up either, could hear the fuel pump but then it stopped after the lights and everything went dead to
ninja3475 is offline  
Old 05-11-2013, 12:40 PM   #11
Team Green
 
ProAv's Avatar
 
Joined: Mar 2013
From: United Kingdom

Posts: 102

I Ride: ZX6R
obvious its an electrical problem so nothing engine wise i guess but i aint no mechanic lol. id say start checking voltages from the battery and follow along to starter etc seeing if theres any power getting there.
Venge likes this.
ProAv is offline  
Old 05-11-2013, 01:24 PM   #12
MotoGP Champion
 
Ebster1085's Avatar
 
Joined: Oct 2012
From: NYC

Posts: 3,112

I Ride: 2006 636 & 2007 Speed Triple
Quote:
Originally Posted by ninja3475 View Post
no gauges are lighting up either, could hear the fuel pump but then it stopped after the lights and everything went dead to
If the gauges and headlights arent even coming on it sounds like nothing is getting power. You sure your main 30amp fuse isnt blown?

Believe it or not I have seen cases where even though a fuse looks fine, it is still no good. If you have a multimeter start probe both sides of the fuse to ensure that voltage is still crossing the terminals.
beckzach05, Raven and 4htrs like this.
Ebster1085 is online now  
Old 05-13-2013, 10:09 AM   #13
Squid
 
Joined: Apr 2013
From: Roxboro, North Carolina

Posts: 24

I Ride: 1999 ZX6R
Ebster1085 your a life saver, was just 30amp simple fuse. Almost took it to a shop
4htrs likes this.
ninja3475 is offline  
Old 05-13-2013, 10:27 AM   #14
ZX6r.com Supporting Member
 
Joined: Jul 2012
From: .

Posts: 1,854
Quote:
Originally Posted by Ebster1085 View Post
If the gauges and headlights arent even coming on it sounds like nothing is getting power. You sure your main 30amp fuse isnt blown?

Believe it or not I have seen cases where even though a fuse looks fine, it is still no good. If you have a multimeter start probe both sides of the fuse to ensure that voltage is still crossing the terminals.
Dude, good call.
Howitzer likes this.
beckzach05 is offline  
Old 12-09-2013, 01:35 PM   #15
Squid
 
Joined: Mar 2013
From: TC/MIN

Posts: 23

I Ride: 2012 ZX6R
Bump. What is the voltage for the 30 amp fuse?
yefrem is offline  
Reply

  ZX6R Forum > ZX6R Forum > The ZX6R


Search tags for this page

05 zx6 that was jump started but the battery terminals were crossed

,

07 zx6r atm fuses

,

my 02 zx6r won't start light come on but when i press button nothing happens

,

popping coming from 30amp fuse on a 2007 zx6r

,

took apart zx6r kill switch

,

troubleshoot motorcycle not getting much power with battery charged 2012 zx6r

,

zx 600r dead

,

zx636 kill switch dims gauge lights

,

zx6r no clicking noise when ignition switched on

,

zx6r no power to gauges

Click on a term to search for related topics.

Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Parts compatibility list ! Stiggy Mechanical and Technical 106 07-26-2014 06:25 PM
FS: 03-04 ZX6R 636 Part Out/ 2000 ZX6R Misc. NickM Classifieds 140 07-13-2014 12:20 PM
Comparison: 98'-02' and 03'-04' ZX-6R WakeDude Mechanical and Technical 14 04-21-2013 07:48 PM
Exhaust headder swapping? arron Mechanical and Technical 8 05-31-2012 02:01 AM
Can a 95 zx6r cam chain tensioner be used for 98-02 zx6r? idriftnaked Mechanical and Technical 0 05-20-2011 01:44 AM